søndag 20. januar 2013

Høy solfaktor

I dag valgte vi topptur med høy solfaktor. Skulgaminden takket for besøket med å gi oss det herligste pudder.

Tre glade herrer på "fortoppen" Stortinden - vi stoppet her i dag - Skulgamtinden ligger en eggtravers og knapt 100 høydemeter videre.

For en dag det ble. Vi fikk se sola, for første gang i år: hele den runde, deilige skiva, da den snek seg forbi Tromsdalstinden. Skulgamtinden ble penslet i de varmeste farger, og viste seg fra sin aller mest jålete side. Vindstille og pudder fra topp til tå gjorde dagen perfekt. Takk for turen, Per og Ståle. Vi lar bildene fortelle dagens historie: 

 Mot toppen, penslet i pastell

Fra toppen, mot Tromsøya og sola

Ståle i knusktørre omgivelser

...med Per i hæl

Kald, pudderrik side

Telemarkere skal alltid finne egne spor...

Ord overflødig

Dyp og stabil

Livsglede

Lek

Snerten elvedal

onsdag 16. januar 2013

Sikkert - usikkert på Kattfjordeidet

De rette stedene har gitt fantastisk skikjøring de siste dagene. Men som bildet av Middagstinden viser, er det svært god grunn til fortsatt å gjøre gode vurderinger.

 
Bildet er tatt av Hege Nilsen 15. januar, ca. klokken 13. Et stort, selvutløst flakskred, med tydelig bruddkant. Ingen skiløperspor. Samholdt med denne observasjonen fra Skittentinden, bekrefter dette tidligere observasjoner i sesongen  på denne siden av Kattfjordeidet. Sjekk også denne observasjonen på Buren.
 
I løpet av det neste døgnet drar vinden på, og vil vindforflytte de siste dagers nysnø. Deretter kommer mildvær. I klartekst betyr begge deler økt skredfare, igjen, og varsom.no knepper den lokale farevurderingen et hakk opp fra i morgen - til faregrad 3.
 
Likevel er det fortsatt plenty av områder med trygg, fin skikjøring. I dag fant vi 3.40 meter snødybde der vi var, og også årets beste snøprofil.
Velg ditt område - gjør gode valg - god tur.  
 

mandag 14. januar 2013

Lystig i pudderland

Siden eget kamera ble igjen i sekken, lånes kveldens stemning fra superfotograf Bjørnar G. Hansen. Folksomt, men heldigvis kom vi først til vårt valg.

Årets heftigste pudderdag, til nå. Steinskarstinden.

Her kan du lese mer om andre planer, og mer unønsket aktivitet, på Kattfjordeidet:

lørdag 12. januar 2013

Tett på Steinskardstinden

Det var tett på Steinskarstinden i dag - både med tåke og folk. Og pudderet var blitt vått. Topptur på Kattfjordeidet kommer i alle former.


Vått pudder er ikke som tørt pudder. Utsikten er dessuten sånn passe på slike dager. Toppturgleden er likevel den samme: det er sant at været ikke trenger å stå i veien for å gjøre en kanontur.

Vi valgte også i dag sørsiden av Kattfjordeidet. Alle snøprofiler til nå har vist best forhold på denne siden. Også i dag var det homogent og stabilt i hovedområdet.


Takk for følget til Per, Roger, Terje, Trond og Bård

Her er et par filmer, fra tidligere, hvordan det kan være på dette lett tilgjengelige fjellet: